WPPC - Personlig branding og SSL

Episode 2017 – 008: Personlig branding i Herning

Velkommen til dette 8. afsnit af WebPreneur PodCasten, som denne gang KUN varer omtrent 30 minutter. Vi introducerer to nye indslag idag.

Det ene af de to nye indslag hedder “Kommunikationskassen“, som  denne gang handler om personlig branding. Ragini fortæller, hvad det er, og hvordan du kan bruge det.
Personlig branding er nemlig for alle. I bund og grund handler det om synlighed og signaler; om at være bevidst om, hvad man vil med det, og hvordan man udvinder størst udbytte af det. Altså de ting, man gør for at markedsføre sig selv eller sin forretning. Det handler også om, at man bliver bevidst om de signaler, man sender til omverdenen uanset om du er:

•        Iværksætter
•        Solo-preneur
•        Leder
•        Jobsøgende
•        Studerende
•        Eller noget helt andet

Hel konkret er det væsentligt at være bevidst om: Dit tøjvalg, ordvalg, billeder man lægger online, kropsholdning osv. Hvis du gerne vil vide noget om, hvordan du brander dig på sociale medier, så følg med i næste afsnit af WPPC.

Ragini starter desuden på et forholdsvis nyt certificeringsforløb hos Kundemagneterne i Aalborg, som handler om emotionelle kundetyper.
Læs mere om forløbet her.

Du kan også følge med i hendes ny projekt om personlig branding, så følg med på jobtimize.dk (den er under opbygning).

Det andet indslag hedder “Teknikhjørnet” og idag snakker vi om webservere, browsere og relateret jargon. Kort forklaret, HTTP er den protokol som din computers webbrowser bruger til at snakke med en webserver med hvergang du ønsker at vise en hjemmeside på din skærm, en protokol et det sprog som computere snakker med hinanden.

Da internettet blev etableret var alle venner og man stollede på at folk var dem de sagde de var og at man ikke snagede i hinanden ting … sådan er nettet ikke mere, derfor har man udvidet HTTP protokollen … og sat et “s” på, for “secure” og nu hedder det HTTPS.

Men har simpelthen lagt en anden protokol ovenpå den første, den hedder TLS eller som mange måske fejlagtigt tror “SSL”, TLS og SSL er i praksis synonymer – TLS er bare en nyere version end SSL og er dermed det korrekt.

En hjemmeside adresse kan opbygges på flere måder, http://domæne.dk , http://www.domæne.dk og https://www.domæne.dk, https://domæne.dk for ikke at tale om http://www.domaene.dk eller http://www.domæner.dk … der er typisk flere hundrede kombinationsmuligheder. Men det er vigtigt at understrege at alle de adresse i princippet kan være forskellige hjemmesider – det er ikke et faktum at www.domæne.dk skal pege på / vise samme indhold som domæne.dk

Faktisk er det nogle Google er meget ked af, faktisk så kede af det at de straffer dig hvis du har domæne.dk og www.domæne.dk til at vise samme indhold.

Mén hvad så med brugervenligheden? Jo det er så her vi skal få enderne til at mødes. Din webserver sørger for at din webadresse peger på et webdir som indeholder selve dit website. Her skal vi sørge for at selve dit primære webdir, altså der hvor hjemmesidens filer faktisk ligger, kun er tilknyttet ét domæne, og så skal alle de andre domæner du have lave en 301 redirect til dit primære webdir.

Sidst men ikke mindst vil jeg nævne at, som vores søgemaskineekspert Nicolai Lønne,fortalte os for et par uger siden så er det ikke pga. Google at i skal skifte til https/tls/ssl – den fordel Google tildeler for det opvejer nemlig ikke den ulempe det giver at flytte hele sit website 🙂

Næste gang skal vi snakke om MySQL, PHP, Javascript, HTML og andre relaterede begreber 🙂

God lyttelyst!

Shownotes
jobtimize.dk